Transientbeskyttelse | Ølgod, Varde og Grindsted | BR-EL A/S

Beskyt dit elektroniske udstyr mod lynnedslag

Det kan ofte give store økonomiske omkostninger for dig, hvis et lyn slår ned og de elektroniske systemer går ud. Derfor er det vigtigt at du får installeret transientbeskyttelse.

BR-EL har 4 el-afdelinger i Ølgod, Varde, Grindsted og Ansager og vi løser el-opgaver for industri, landbrug, andre erhverv, private og det offentlige i hele Vestjylland.

Kontakt din aut. el-installatør BR-EL A/S 📞 70 60 27 35 – vi har lang erfaring med transientbeskyttelse og vi finder en løsning der passer til dig.

 

 

Hvad er transientbeskyttelse?

Når vi installerer transientbeskyttelse, er det for at beskytte dine elektriske systemer og el-apparater. Transientbeskyttelse kan ikke forhindre et lynnedslag – men den kan minimere skaderne ved:

  • Elektronik i udstyr
  • System nedbrud
  • Drift stop
  • Efterfølgende periodiske fejl

Med transientbeskyttelse i installationen, kan du sikre dig mod de voldsomme kræfter fra et indirekte lynnedslag. Faktisk er risikoen for at blive påvirket af indirekte lyn større end ved et direkte lynnedslag. Det betyder at et lyn, der slår ned 1-2 km væk faktisk kan ødelægge alt elektronik og alle maskiner.

Uden transientbeskyttelse kan der opstå en overspænding i installationen som beskadiger de elektriske enheder, hvis den overstiger enhedernes impulsholdespænding.

Nye el-regler omfatter transientbeskyttelse

Ifølge de nye el-regler fra 2019 er der krav om at der skal installeres transientbeskyttelse i følgende typer installationer til beskyttelse af

  • Menneskeliv
  • Offentlige serviceydelser
  • Kommercielle eller industrielle aktiviteter
  • Stort antal personer
transientbeskyttelse

Med transientbeskyttelse sikrer du dit hjem imod lynnedslag

Med en installation af transientbeskyttelse skal du ikke længere sidde indendørs i tordenvejr og frygte, når lynnedslagene kommer tættere på og om dine el-apparater bliver ødelagt af lynnedslag.

Er du i tvivl om jeres installationer lever op til kravene, mangler du transientbeskyttelse eller har du behov for udskiftning af eltavler?

BR-EL har stor erfaring med transientbeskyttelse i private hjem i Ølgod, Varde, Grindsted og Ansager– ring til os på 📞 70 60 27 35 så tager vi en uforpligtende snak om en god løsning til dig.

De fleste hjem har forskellige elektriske apparater, som vi er afhængig af fungerer. Samtidig er der mange intelligente løsninger som fx. alarmsystemer, lys og varme som er afhængig af at kunne køre fejlfrit.

transientbeskyttelse hjemmet

I dag findes der forskellige løsninger til hjemmet i forhold til transientbeskyttelse. Det kommer meget an på, hvilken type el-tavle du har. Det gammeldags HFI-relæ eller det mere moderne og tidssvarende HPFI-relæ. De fleste hjem har kun et HFI/HPFI relæ – og der gør faktisk at chancen for overspænding 25 % større.

Derfor er det vigtig at få lavet et el-eftersyn af din autoriseret el-installatør for at få gennemgået dine el-installationer.
Der kom nemlig i 2019 en ny el-lov, hvor det netop er et krav at man får transientbeskyttelse, dog ikke i private hjem, men det er at anbefale også overfor forsikringen.

Beskyt din virksomhed ved lynnedslag

Din virksomhed kan være sårbar, hvis el-installationerne ikke er beskyttet mod overspænding fra lynnedslag, som kan ødelægge alt elektronisk udstyr og give permanente forringelser og produktionstab.

Udover at der kan være direkte omkostninger ved synlige og usynlige skader på elektronisk udstyr, så kan der være endnu større omkostninger ved produktionsstop og datatab.

BR-EL har stor erfaring i at hjælpe virksomheder, produktioner, industrien og serviceområderne med transientbeskyttelse. Så er du i tvivl om din virksomhed eller serviceområde har transientbeskyttelse? Kontakt os 📞 70 60 27 35 – så tager vi en snak med dig om en optimal løsning.

Et lynnedslag kan medføre skader på følsomt elektrisk udstyr helt op til 2 km fra nedslagsstedet.

I 2019 kom der nye el-regler på, hvori det er et krav for virksomhederne at få installeret transientbeskyttelse – derfor er det vigtig at få tjekket jeres el-tavler og el-installationer af en autoriseret el-installatør.

Virksomhed transientbeskyttelse
landbrug Transientbeskyttelse Ølgod

Undgå nedbrud og mistet data i din landbrugsvirksomhed

Elektroniske systemer anvendes i stigende grad i landbruget som en stor del af den daglige drift.

Desværre er hyppigheden af tordenvejr steget markant gennem de seneste år – hvilket skaber overspændingsskader og driftstop.

Produktionsstop og driftsforstyrrelser skal helst undgås i ens landbrug. Der må ikke komme nedbrud i systemerne grundet lynnedslag, da det medfører store økonomiske konsekvenser for enhver produktion og data.

Transienter (overspænding på el-nettet) kan på kort tid ødelægge alt elektronisk udstyr og maskiner og kan give nedbrud i ventilationsanlæg, vandingssystemer, foderautomater, malkeanlæg, svagstrømsanlæg, signal- og datatransmissioner.

 

Derfor er det vigtigt at tjekke op på de krav ens forsikringsselskab opstiller – for der er flere af dem, som sætter det som krav om transientbeskyttelse indenfor landbruget.

BR-EL har mange års erfaring indenfor transientbeskyttelse i landbruget, så lad BR-EL rådgive dig om den helt rigtige løsning til dit landbrug 📞 70 60 27 35.

Vi løser alle el opgaver

Hos BR-EL har vi mange erhvervskunder og samarbejdspartnere, men vi laver også mindre opgaver som at skifte stikkontakter, ophængning af lamper, installation af LED spots eller installere lyddæmper i den private bolig. Vi har afdelinger i Ølgod, Varde, Grindsted og Ansager, og vi står til rådighed hvis du står og mangler transientbeskyttelse!

Er din vaskemaskine eller dit køleskab i stykker? Vi reparerer alle hvidevarer eller finder nyt til dig. I vores butik i Ølgod har vi et bredt sortiment af hvidevarer.

Uanset om opgaven er lille eller stor, så er vores team af dygtige el-installatører klar til at hjælpe. Vi har erfaring med alle forskellige typer af el-opgaver, og vores kunder inkluderer både private, erhverv og industri, landbrug og offentlige institutioner (skoler, daginstitutioner mv.).

 

Autoriseret el-installatør

Vælger du os, er du garanteret at dine el-installationer er lavet at en autoriseret installatør. Vi udfører alle el-installationer efter den gældende lovgivning, og vores autoriserede el-installatører sørger altid for, at alle installationer virker som de skal.

 

Døgnservice 24/7/365

Du kender os og vi kender dig – det kalder vi personlig service!
Hos BR-EL sidder vi klar ved telefonen – også når du har en hasteopgave eller står i en nødsituation. Vi rykker ud med det samme 24 timer i døgnet!

Kontakt os på vores hovednummer 24 timer i døgnet på ☎ 70 60 27 35.

 

FAQ

– Ofte stillede spørgsmål

Hvordan virker transientbeskyttelse?

Transientbeskyttelse fungerer ved at lede og aflade pludselige overspændinger eller transienter væk fra elektroniske komponenter og dermed beskytte dem mod skader.

Hvordan monteres transientbeskyttelse?

Transientbeskyttelse monteres ved at tilslutte en særlig beskyttelsesenhed mellem elektronikken og strømforsyningen. Denne enhed hjælper med at fjerne farlige overspændinger, der kan skade elektronikken, så den forbliver sikker og fungerer godt.

Er transientbeskyttelse et lovkrav?

Alle nye installationer skal beskyttes mod farlige overspændinger. Det er særlig vigtigt i situationer, hvor overspændinger kan have alvorlige konsekvenser for menneskers liv og offentlige tjenester.

Hvad koster transientbeskyttelse?

Prisen for transientbeskyttelse kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder typen af enheder der skal beskyttes, niveauet af beskyttelse der kræves, og det valgte transientbeskyttelsessystem.

Kontakt os

Find os

Varde afd.

Tømrervej 28
6800 Varde

bjorn@br-el.dk
Tlf.: 75 22 24 11

 

Grindsted afd.

Vestergade 124B
7200 Grindsted

info@br-el.dk
Tlf. 75 32 11 33

 

Ølgod afd.

Jernbanegade 7 - 11
6870 Ølgod

bjorn@br-el.dk
Tlf. 75 24 42 10