Termografering af el-tavler – certificeret termograf 

BR-EL A/S er godkendt af DBI og vores termograf er personcertificeret til at udføre el-termografi – godkendt og certificeret af DBI (Dansk Brand og sikringsteknisk Institut). Vi har konkurrencedygtige priser på alt inden for el-termografering til landbrug, erhverv, industri og private.

Vi servicerer en stor kundekreds i hele området omkring Ølgod, Varde, Grindsted og Ansager. Kontakt os i dag på 70 60 27 35 eller på info@br-el.dk og du hører snarest fra os!

 

Hvad er termografering?

Termografering er en effektiv metode til at få et meget præcist billede af el-installationers tilstand. Termograferingenforegår med et termografi-kamera der måler temperaturer på overfladen ved hjælp af infrarød stråling. På den måde finder man defekter, fejl og eventuelle begyndende kortslutninger.

Hvorfor termografere?

1 ud af 4 brande opstår pga. fejl eller kortslutninger i el-installationer – med el-termografering kan man identificere begyndende nedbrud og defekter på installationer og derved forebygge brand.

Forebyg drifts- og produktionsstop

El-tavler kan gå i brand, hvis de kortslutter. Det kan ske, hvis tavlerne er overophedede, overbelastede eller defekte.

Produktionsstop er altid en bekostelig affære, og med så meget fokus på fordelene ved at el-termografere, får vi flere og flere henvendelser fra alle typer af virksomheder og landbrug. Ved at lade vores certificerede termograf termografere, kan produktionsstop forebygges.

El-termografering i praksis – Erhverv og industri

Din produktion er fortsat i drift, når vi termograferer. Vores termograf gennemgår udvalgte el-installationer.

El-komponenter, der kan have indvirkning på produktionen, hvis der sker en kortslutning eller er defekte:

 • Elektriske maskiner og anlæg
 • Strømskinner
 • Elmotorer
 • Koblingsudstyr og afbrydere
 • Frekvensomformere
 • Stationer til opladning
 • Transformere

Termografering, landbrug

 BR-EL A/S termograferer el-tavler hos mange landbrugskunder i hele området omkring Ølgod, Varde, Grindsted og Ansager.
Når vi termograferer et landbrug, sikrer vi at alle anlæg, maskiner og elinstallationer er i optimal stand.

Vi termograferer bl.a. 

 • Styrings- og eltavler
 • Markvandingsanlæg
 • Malkeanlæg
 • Korntørringsanlæg
 • Ventilationsanlæg (også i eks. kornsiloer)

BR-EL A/S er medlem af TS-gruppen, og derigennem har vi et landsdækkende samarbejde med flere forsikringsselskaber, som har øget fokus på el-sikkerhed – især hos landbrug. Læs om vores landsdækkende samarbejde med Gjensidige Forsikring.

Har du spørgsmål i forbindelse med termografering af el-tavler i landbruget? Kontakt os på 70 60 27 35 eller på info@br-el.dk og v kontakter dig snarest muligt.

 

Bygningstermografering

Bygningstermografering er noget andet end el-termografering. Med termografering af bygninger er formålet oftest at afdække potentielle muligheder for energibesparelser, og det kan vi også hjælpe dig med – uanset om du henvender dig privat eller for din virksomhed.

Termografirapport og dokumentation!

Hvis vores termograf opdager alvorlige skader eller fejl, bliver du eller den driftsansvarlige informeret øjeblikkeligt, så der kan reageres på problemet med det samme.

Termografen udarbejder en termograferingsrapport (i overensstemmelse med de gældende standarder fra DBI), og gennemgår den med dig, så du ved præcist, hvordan du kan/skal forholde dig til det dokumenterede.

Vi sørger for den rette dokumentation og termograferingsrapport til dit forsikringsselskab.

Forsikringer

Nogle forsikringsselskaber giver bedre vilkår til de virksomheder, der aktivt øger indsatsen for bedre sikkerhed – som med termografi. Hos BR-EL laver har vi mange termografi serviceaftaler med erhvervskunder.

Forsikringsselskaber* niveauinddeler virksomheder, i forhold til potentiel fare for overophedning og overbelastning af el-tavler.

Her kan du se niveauerne:

 Virksomhedstype

 Termograferingsinterval

Lav belastning

Kontormiljøer, skoler og etageejendomme

Med en lav belastning er det ikke nødvendigt med en fast plan for termografering. Forsikringsselskaber* anbefaler, at der termograferes med 5 års-intervaller.

Mellem belastning

Almindelig industri, butikker/ detailforretninger, butikscentre, håndværks-virksomheder, idrætshaller og fritidscentre.

Forsikringsselskaber* anbefaler, at der termograferes 1 gang årligt.

Høj belastning

Landbrug, sværindustri, store produktionsvirksomheder, slagterier, grovvarevirksomheder og medicinalfirmaer.

Forsikringsselskaber* anbefaler, at der termograferes minimum 1 gang årligt. Alt afhængigt af forholdene, vil det i nogle tilfælde kunne svare sig at lade os termografere 2 gange årligt – så du får de bedste forsikringsvilkår.

BR-EL A/S er godkendt og certificeret til termografering af DBI

Der er en lang række krav der skal indfris for at blive personcertificeret og virksomhedsgodkendt til at udføre termograferingsopgaver. Du kan se mere om de lovpligtige krav på DBI hjemmesiden www.brandogsikring.dk
Alle vores termografer er certificerede efter DBI’s regler og krav. Din garanti for kvalitetsarbejde. Kontakt os på info@br-el.dk eller ring til os på 70 60 27 35.

*Kilde: www.forsikringogpension.dk

Kontakt os

12 + 13 =

Find os

Varde afd.

Tømrervej 28
6800 Varde

bjorn@br-el.dk
Tlf.: 75 22 24 11

 

Grindsted afd.

Vestergade 124B
7200 Grindsted

info@br-el.dk
Tlf. 75 32 11 33

 

Ølgod afd.

Jernbanegade 7 - 11
6870 Ølgod

bjorn@br-el.dk
Tlf. 75 24 42 10