Solceller i Ølgod, Varde og Grindsted

Solceller er en god investering – både til private, erhverv og industri. Du har mulighed for at opnå besparelser på elregningen og er samtidig grøn og bæredygtig.

Hos BR-EL A/S i Ølgod, Varde og Grindsted får du kompetent rådgivning i valg af solcelleanlæg, autoriseret montage og tilslutning. Vi bruger kun kvalitetssolceller og tilbyder konkurrencedygtige priser. Vi holder til i Ølgod, Varde og Grindsted men vi kører i hele Vestjylland.

Kontakt os på 📞 70 60 27 35 eller send os en e-mail på info@br-el.dk, så svarer vi på alle dine spørgsmål vedr. valg og opsætning af solceller. Vi giver dig gerne et uforpligtende tilbud på solceller med montering i Ølgod, Varde og Grindsted.

Hvad er solceller?

Du har sikkert set dem før, solceller på taget af et hus eller ude på en mark. Et solcelleanlæg er udgjort af mindre enheder kaldet solceller og de fleste solceller er lavet af silicium. Silicium er en halvleder, hvilket betyder at den elektriske strøm kun kan gå den ene vej. Silicium er desuden det andet mest tilgængelige grundstof på jorden.

I solceller, er silicium lagt i to lag tilføjet med bor og fosfor på hver sin side – et N (negativ) lag og et P (positiv) lag. Mellem disse to lag dannes, er der et elektrisk felt, hvor frie elektroner i solcellen bevæger sig i samme retning. Elektroner kan vandre mellem de to lag og efterlader derved negativ og positiv ladninger på hver lag.

Vi leverer og monterer solceller til privat og erhverv i Ølgod, Varde og Grindsted. 

Silicium-lag

Solens stråler indeholder energirige fotoner og når en foton rammer siliciumcellerne slår fontonerne elektronerne i siliciummet løs og i stedet for, at elektronerne kun bevæger sig i én retning, kan de nu frit bevæge sig. Gennem det øverste lag på solcellens forside bliver de fritslået elektroner opsamlet af et elektrisk ledende gitter.

Resultatet er en spændingsforskel mellem for- og bagsiden og der dannes jævnstrøm. For at denne jævnstrøm kan bruges som f.eks. el i et hus, omdannes jævnstrømmen i en inverter til vekselstrøm.

Skal du have solceller i Varde, Grindsted eller Ølgod? Kontakt os på ☎ 70 60 27 35

Solceller i et anlæg – Varde, Ølgod og Grindsted 

Et solcelleanlæg er opgjort af en eller flere rækker af solpaneler, som er en samling af solceller. Jo flere paneler, jo mere strøm genereres der. Forskellen på et solcelleanlæg og et solfangeranlæg er, at et solcelleanlæg generer elektricitet og et solfangeranlæg generer varme.

Som udgangspunkt er der ingen begrænsninger på, hvor stort et solcelleanlæg må være eller hvor mange solceller, der installeres, men der kan være nogle yderligere omkostninger.

Du kan vælge at få et batteri koblet til anlægget, så du kan lagre strøm.

Skal du have et uforpligtende tilbud på et solcelleanlæg til din bolig, virksomhed eller helt tredje i Ølgod, Varde eller Grindsted? Vi står klar på 📞 70 60 27 35 og 📧 info@br-el.dk.

Solceller Ølgod, Varde og Grindsted

Hvad enten solcellerne er placeret på taget eller på stativer, er det vigtigt at de er placeret rigtigt – de må ikke være i skygge i dagtimerne. Du får mest ud af anlægget, hvis solcellerne er monteret sydvendt med en hældning på mellem 15 og 60 grader, hvor 40 grader er det mest optimale.

Hvordan fungerer et solcelleanlæg?

Solceller Grindsted, Varde, Ølgod

Herunder ser du hvad de forskellige elementer i billedet af et solcelleanlæg udgør og hvilken funktion de hver især varetager.

 

 1. Solcellerne i anlægget danner jævnstrøm af sollys
 2. En sikkerhedskontakt, som kan slukke for elektriciteten om nødvendigt
 3. Jævnstrømmen omdannes til vekselstrøm gennem en inverter
 4. Elmåler – oversigt over f.eks. produktion, forbrug og køb/salg af strøm til elnet
 5. Sikringsboks som fører strømmen ind i boligen
 6. Elnettet, hvor du både kan levere og trække strøm
 7. Batterilager som tilvalg, så du kan gemme strøm
 8. Det omdannede vekselstrøm bruges i boligen

Fordele og ulemper ved solceller

Fordele ved solceller

✔ En stor fordel ved et solcelleanlæg er, at det er klimavenligt. Med et solcelleanlæg reducerer du dit CO2 aftryk. 

✔ Du sparer på elregningen – alt el, som solcellerne producerer er strøm som du kvit og frit kan bruge. Du kan opnå yderligere besparelser ved at udnytte elektriciteten i timerne, hvor solen står højest. Alternativt kan du lagre strøm med et hybrid solcelleanlæg.

✔ Et solcelleanlæg producerer strøm hele året rundt, selv i de mørkeste måneder. Anlægget er dog mest effektivt i de solrige måneder.

✔ Anlægget har en lang levetid og kræver næsten ingen vedligeholdelse. Oftest er der også en lang garanti på solceller.

✔ Modsat andre miljøvenlige energikilder, er et solcelleanlæg støjsvag og støjer faktisk overhovedet ikke.

✔ Overskydende strøm dit anlæg producerer, men som du ikke får brugt, kan du sælge til elnettet.

✔ Et solcelleanlæg kan øge boligens energimærke og derved dets værdi.

 

Ulemper ved solceller

❌ Et solcelleanlæg er en forholdsvis dyr investering og afhænger af størrelse og kvalitet på anlægget, men som udgangspunkt skal du afsætte minimum 70.000,- for et godt anlæg.

❌ Anlægget er mest effektivt om dagen, når solen er fremme og det kan være en ulempe, da de fleste er på arbejde. Du kan imødekomme dette ved f.eks. at vaske tøjet i dagtimerne.

❌ Designet på et solcelleanlæg er ikke nødvendigvis det smukkeste at se på – om det er på taget af en bolig eller på jorden i haven. Desuden kræver anlægget en bestemt hældning på mellem 30 til 60 grader og der må ikke være skyggende elementer i nærheden, som f.eks. skorsten el. lign. 

Derfor skal du have et solcelleanlæg

– Det støjer ikke og kan øge værdien af din bolig

– Kræver minimal vedligeholdelse og har lang levetid

– Virker hele året og er en grøn energikilde

– Du producerer dit eget strøm og er selvforsynende

Prisen på et anlæg af

Hvad koster et solcelleanlæg?

Der er mange faktorer som spiller ind, når det kommer til prisen af et solcelleanlæg, men prisen svinger som regel på grund af størrelsen af anlægget, som skal installeres, effektiviteten af det og hvilken type det skal være, samt størrelsen på din bolig eller virksomhed og hvor mange, der skal bruge det. Gennemsnittet for selve anlægget samt installation ligger omtrent, fra de 70.000 op til de 100.000,-.

Solcelleanlæg er typisk betalt hjem i en periode af 8-10 år. Hvor stort og hvilket type anlæg du skal have, kan vi hjælpe dig med hos BR-EL A/S i Ølgod, Varde og Grindsted. Kontakt os i dag på 📞 70 60 27 35 eller 📧 info@br-el.dk og vi kan komme med vores bud på en optimal løsning til din bolig og/eller erhverv.

Solcelleanlæg med batteri af BR-EL A/S

Hybrid solcelleanlæg med batteri

Hvis du vælger et solcelleanlæg med batteri, kan du gemme den strøm, der bliver produceret i dagtimerne til senere brug. Når batteriet er ladet op, sendes den overskydende strøm til el-nettet.

 
Fordele ved hybrid solcelleanlæg:

✔ Din økonomi bliver væsentlig bedre, end hvis du vælger et almindeligt solcelleanlæg, hvor du ikke oplagrer til senere brug

✔ Du bliver stort set selvforsynende med strøm

✔ Ingen forvirrende tilskudsordninger

Hvorfor vælge et hybrid solcelleanlæg?

Et hybrid solcelleanlæg oplagrer den strøm du ikke bruger i løbet af dagen, og sender overskydende strøm videre til el-nettet.

Når solpanelerne genererer strøm, vil et hybrid solcelleanlæg prioritere strømmen:

 • som det første bliver husets eget forbrug dækket
 • derefter bliver batteriet/batterierne ladet op
 • når batteriet er ladet op, sælges overskydende strøm til el-nettet

Om aftenen/natten dækker batteriet husstandens eget forbrug. Er der behov for mere strøm end batteriet indeholder, hentes strømmen automatisk fra el-nettet.

I vores prisberegner her på siden, kan du beregne, hvor stort dit anlæg skal være for at det passer dine behov. Vil du gerne høre om dine muligheder for et hybrid solcelleanlæg, så kontakt os på 📞 70 60 27 35 og 📧 info@br-el.dk  – vi er klar til at hjælpe dig!

Solceller med batteri i Ølgod, Varde, Grindsted

Størrelse på hybrid solcelleanlægget?

Et hybrid solcelleanlæg, der producerer ca. 75% af elforbruget på årsplan, er det mest økonomiske for dig. Et standard anlæg uden batteri, kan som regel kun producere halvdelen af elforbruget. Størrelsen vil helt konkret afhænge af husstandens el behov og opsætningsmuligheder. Som hovedregel skal en familie på 4 bruge mellem 4-5 kW i døgnet og det svarer til et anlæg på 30-40 m2 på et tag.

Din lokale solcellemontør og -rådgiver i Grindsted, Varde og Ølgod

Vores montører og rådgivere står parat til at hjælpe dig fra start til slut. Hos os er du sikret kvalitetsmaterialer og professionel service, ligesom vi altid har konkurrencedygtige priser på de mest innovative solcelleløsninger.

Du er meget velkommen til at tage en snak med en af vores kompetente solcelleeksperter, og vi giver gerne et uforpligtende tilbud, hvor du får en komplet oversigt over de økonomiske faktorer (inkl. fradragsmuligheder).

Har du spørgsmål eller brug for yderligere hjælp til solceller, kan vi kontaktes på 📞 70 60 27 35 eller 📧 info@br-el.dk. Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt! Vi leverer og monterer solceller i Grindsted, Varde og Ølgod. 

Kontakt os

13 + 10 =

Find os

Varde afd.

Tømrervej 28
6800 Varde

bjorn@br-el.dk
Tlf.: 75 22 24 11

 

Grindsted afd.

Vestergade 124B
7200 Grindsted

info@br-el.dk
Tlf. 75 32 11 33

 

Ølgod afd.

Jernbanegade 7 - 11
6870 Ølgod

bjorn@br-el.dk
Tlf. 75 24 42 10