Perfekt indeklima i sommerhuset – også om vinteren

Er du på jagt efter den helt rigtige energikilde til dit sommerhus, kolonihaven eller helårsbolig, hvor du er sikret en behagelig temperatur hele året?

Så kan det være en god ide at investere i en luft-luft varmpumpe – både fordi den er billig i drift men også er nem at  installere. Det kræver dog en KMO certificeret installatør at installere en varmepumpe – hos BR-EL i Ølgod, Varde og Grindsted har vi uddannede el-installatører til at montere og installere din nye varmepumpe både i sommerhuset, kolonihaven og helårshuset.

Kontakt os i dag på 📞 70 60 27 35 så giver vi et uforpligtende tilbud på både montering og varmepumpen. Se et lille udvalg af vores foretrukne varmepumper i vores shop her➡️

Fordelen ved at bestille den igennem os er at vi rådgiver, leverer og monterer – så du er sikret den helt rigtige der passer til dit behov og hus. Vi har afdelinger både i Ølgod, Varde og Grindsted og kommer gerne ud på forhånd og kigger. 

 

Hvordan kan BR-EL hjælpe dig?

  • Rådgivning ved valg af luft-luft varmepumpe, som passer til dit behov
  • Levering, montering og installation af varmepumpen
  • Lovpligtigt serviceeftersyn

Hvordan virker en luft-luft varmepumpe?

En Luft til luft varmepumper virker ved, at den tager luft ind igennem ude-delen og blæser den ind igennem inde-delen. Derefter fordeles luften i den valgte temperatur rundt i huset. Samtidig tager den ”den gamle luft” og udskiller den igennem ude-delen, så man hele tiden har frisk luft og derved opnår man et bedre indeklima via luftcirkulationen. 

Så uanset om du ønsker 23 grader i frostgrader eller 21 grader i hedebølgen – så kan varmepumpen regulere luften/varmen så indeklimaet er helt perfekt.

Kontakt os for at få et uforpligtende tilbud på en luft-luft varmepumpe 📞 70 60 27 35 vi kører i Vestjylland med udgangspunkt i vores 3 afdelinger i Ølgod, Grindsted og Varde.

Uanset årstiden, så vil du altid kunne have den helt rigtige temperatur og et perfekt indeklima. Det giver rigtig god mening i et sommerhus – hvor sommerhuset ofte står tomt i nogle uger/ måneder. Især om vinteren, hvor der oftes kommer frost.

De fleste varmepumper har mulighed for at køre i dvale-mode på ca. 8 grader så man slipper for fugten i huset og frostskader indendørs.

varmepumpe-graf
sommerhus-varmepumpe-indeklima

Slip for “sommerhus-lugten”

Når du vælger at installere en varmepumpe med luftrensnings- og filtreringssystemer, forbedrer du sommerhusets indeklimaet og nedsætter “sommerhus-lugten”. Sommerhus-lugten kommer oftes af fugt og fordi man ikke får udskiftet luften i huset, fordi man fx ikke åbner vinduet mens det står tomt. Det kan en luft-luft varmepumpe hjælpe med, da den hele tiden via luftcirkulation skifter luften og derved mindsker fugten og en potentielt dårligt indeklima.

Du mindsker også risikoen for allergi og astma, da der i de fleste luft-luft varmepumper sidder et pollenfilter – som sikre at det er ren luft der kommer ind i huset. Det betyder også at bor man i områder, hvor der er mange partikler i luften, så sikre man en renere igennem varmepumpen, fremfor at åbne vinduerne. 

Det er ligesom man kender det i bilen – hvor der også sidder et pollenfilter i – dette bør skiftes en gang om året, og det kan man få udskiftet med en fast serviceaftale hos BR-EL. Vi har mange års erfaring med varmepumper og serviceeftersyn.

En anden fordel er, at du er med til at reducere CO₂-udslippet i Danmark. Luft til luft varmepumper leverer energien 3 til 5 gange igen.

Husk serviceaftale

Når du investerer i en luft luft varmepumpe, er det lovpligtigt at få serviceret sin varmepumpe årligt. Det er vigtigt fordi varmepumpen skal vedligeholdes for at køre mest optimalt. Du bør derfor tage det alvorligt at overholde din serviceaftale.

➡️  Læs mere om serviceaftale på varmepumper her

 

Hvor meget støjer en luft til luft varmepumpe?

Vores kunder spørger ofte til støjniveauet for luft til luft varmepumper. Det afhænger af valget af varmepumpe-model. Det generelle svar er, at en varmepumpe støjer mindre end en opvaskemaskine. De fleste varmepumper har det man kalder for night-mode, hvor man kan sænke støjen om natten uden at miste funktionerne.

Varmepumper med WiFi

De nyeste modeller har installeret WiFi i deres systemer, som gør at man har mulighed for at styre og regulere varmen også selvom man ikke befinder sig i sommerhuset. Det er både når man er på vej til sommerhuset eller forlader det.

Er du i tvivl om noget – så er du altid velkommen til at kontakte os på 📞 70 60 27 35

Det er altid en god ide at få varmet huset op inden man ankommer, især hvis det har været på dvale-mode henover vinteren. De fleste varmepumper kan køre på 8 grader uanset temperaturen udenfor – så selv i de hårdeste frostgrader, så vil man kunne holde huset fugt-og frostfrit.

varmepumper-wifi-sommerhus

For at være helt sikker på at huset er varmet op på forhånd anbefaler vi at man skruer op til 21-22 grader et døgn før man ankommer via App’en.

Om sommeren kan man nedkøle sommerhuset inden man ankommer, så man kan komme frem til et nedkølet sommerhus – der anbefaler vi blot at man ændre temperaturen et par timer inden ankomst.

Kontakt os 

12 + 3 =

Find os

Varde afd.

Tømrervej 28
6800 Varde
bjorn@br-el.dk
Tlf.: 75 22 24 11

 

Grindsted afd.

Vestergade 124B
7200 Grindsted
info@br-el.dk
Tlf. 75 32 11 33

 

Ølgod afd.

Jernbanegade 7 - 11
6870 Ølgod
bjorn@br-el.dk
Tlf. 75 24 42 10